InformaGiovani – tietoa ja neuvontaa italialaisittain

InformaGiovani– tieto- ja neuvontapalvelupisteet ovat jo eräänlainen brändi Italiassa, toisin kuin Suomessa jossa jokainen piste haluaa oman nimensä. Cervian keskustassa sijaitsee myös kunnan rahoittama InformaGiovani, jonka kävijämäärät ovat komeat verrattuna erityisesti kaupungin asukaslukuun. 8000 kävijää vuodessa, alle 30 000 asukkaan kunnassa!

 

IMG_0324

Pisteen vastuuhenkilö Giovanni (heh!) kertoo että osaksi kävijämääriä voidaan selittää toki turismilla – kesäaikaan palvelupisteen asiakkaina ovat useimmiten ulkomaalaiset, jotka etsivät työtä lukuisista ravintoloista ja rantabaareista. InformaGiovanissa voi käydä lukemassa työllisyyspalvelujen listaamista avoimista työpaikoista ja tekemässä tai täydentämässä työntekijän avustuksella oman ansioluettelon työpaikkoja varten.

InformaGiovanissa on oma kirjasto, joka sisältää luettavaa esimerkiksi opiskelusta, työnhausta ja kansainvälisyydestä. Työntekijöiltä saa myös apua em. teemoihin liittyen, kuten myös liikkuvuuteen Euroopan alueella, vapaa-aikaan ja vapaaehtoistyöhön. Kolme netillä varustettua tietokonetta on tarkoitettu asiakkaiden käyttöön.

Nuorempia ei palvelu tai tila kuitenkaan Giovanin mukaan juuri kiinnosta, vaan asiakkaiden ikä pyörii useammin kolmenkympin kuin kahdenkympin paikkeilla. InformaGiovanilta odotetaan tämänkin vuoksi toiminnan kehittämistä jalkautuvaan suuntaan, eli palvelu (tarkoittaen työntekijöitä) siirtynee tarvittaessa kouluille tiedottamaan ja neuvomaan nuorempia cervialaisia.

InformaGiovanin lisäksi tilassa toimii Sportello Donna, joka on tieto- ja neuvontapalvelu tytöille ja naisille. Sportello Donnasta lisää myöhemmin.

Ai niin, InformaGiovani-nimi on sanaleikki: giovane = nuoriso.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s